AD (728x60)

martedì 7 luglio 2015

5 alulértékelt úti cél Európában, ami valójában csodaszép

Ha szeretnénk egy olyan helyen tölteni a nyaralásunkat, ahol nem kell megküzdenünk a turisták hadával, látogassunk el a következő lenyűgöző helyszínekre! Íme, 5 alulértékelt úti cél!

Tarragona, Katalónia, Spanyolország

A spanyol Tarragona egy mindig napsütötte kikötőváros a Costa Doradán, nagyjából 96 kilométerre Barcelonától. Itt megízlelhetjük a nyugodt mediterrán tengerpartok hangulatát, betekintést nyerhetünk a római történelemben és a végigjárhatjuk a macskaköves, szűk sikátorokat.

Bergamo, Olaszország

Róma, Velence és Milánó kétségtelenül csodálatos város, ám Olaszország számtalan kincset rejteget, amelyről nem is sejtünk. Bergamo egyszerűen magával ragadja az idelátogatót: az Alpok festői látványt kölcsönöz a lombardiai településnek, de ha itt járunk, megcsodálhatjuk a reneszánsz és a barokk építészet remekeit, valamint végigkóstolhatjuk az olasz konyha finomságait.

Auvergne, Franciaország

Ezt a francia tartományt valamiért elkerüli a turisták hada. Nem is értjük, miért, hiszen Auvergne hegyvidéki tája igazán szemet gyönyörködtető. Kialudt vulkánokhoz túrázhatunk, ellátogathatunk az Allier-folyóhoz és felfedezhetjük a Le Puy környéki erdőket.

Appenzell, Svájc

Ha Svájcra gondolunk, először valószínűleg mindenkinek a tehenek nyakába akasztott kolompok hangja, a vidéki életmód és az üde zöld legelők jutnak az eszébe. A talán kevésbé ismert régió, Appenzell rendelkezik mindezzel! Ha szeretnénk itt eltölteni néhány napot, nem is kell nagyon sokat utaznunk, hiszen az osztrák határ közelében található, Zürichtől 95 kilométerrel keletre. Appenzellben számtalan kirándulási lehetőség vár bennünket, de akár a hagyományos népzenei fesztiválokon is részt vehetünk.

Heidelberg, Németország

Szerencsére Heidelberg azok közé a német városok közé tartozik, amelyeket megkímélt a II. világháború. A Neckar-folyó partján lévő település meseszép óvárossal rendelkezik, ahol végigkóstolhatjuk a legfinomabb német söröket is. Macskaköves utcái, gyönyörű várkastélya és egyéb történelmi nevezetességei mindenkit elvarázsolnak.

Share Your Thoughts!

0 commenti:

Posta un commento

Floating Ad

Copyright © 2013 GagBox™ is a registered trademark.

Designed by GagBox Inc. Share on Blogger Template Free Download.