AD (728x60)

martedì 7 luglio 2015

Online ismerkedsz? Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha üzenetet írsz a kiszemeltednek

Sokan azt hiszik, ha írásban ismerkednek, akkor nem kell annyira odafigyelniük a mondandójukra - pedig az online társkeresők világában is nagyon fontos az első benyomás! Összeszedtük, milyen hibákat ne kövess el, miközben írsz a kiszemeltednek! 

1. Udvariatlan köszönés

A köszönés olyan, mint a névjegyed: ezt teszed le annak a személynek a virtuális asztalára, akivel meg szeretnél ismerkedni. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne tedd tönkre egy perc alatt a rólad kialakult képet egy udvariatlan köszönéssel, esetleg a köszönés teljes hiányával. Légy egyszerű, de barátságos: add meg a tiszteletet a másiknak!

2. Helyesírási hibák

Egy magára valamit is adó illető mindig elolvassa a levelét, mielőtt elküldi azt a választottjának. Ha a mondanivalód tele van helyesírási hibával, akkor azt sugallod, hogy abszolút nem érdekel, mit gondolnak rólad, és  milyen üzenetet közvetítesz magadról. Vagy, ami még rosszabb: egyszerűen fogalmad sincs arról, milyen borasztó a helyesírásod. 

3. Túlzott bizalmaskodás

Természetesen nem olyan stílusban kell fogalmaznod, mintha egy hivatalos levelet írnál, de a túl bizalmaskodó hangnem sem szerencsés. Nyomulósnak, rámenősnek tűnhetsz, ha egy szuszra elmondod az egész életedet, vagy rögtön megkérdezed, mikor vesztette el a másik a szüzességét.

4. Magyar helyett angol

Mivel Magyarországon élsz, semmi értelme telehalmozni angol szavakkal a leveled – még akkor sem, ha történetesen jól nyelvérzéked van. Hivalkodó és fölösleges, ráadásul se nem fiatalos, se nem vagány. Van egy közös nyelvetek, ne szégyelljétek használni!

5. Figyelmetlenség



Mielőtt írsz valakinek, evidens, hogy átolvasod az adatait, a profilját, és begyűjtöd róla azokat az információkat, amikre utalhatsz, amikre hivatkozhatsz a leveledben. Ez a kedves gesztus azonban nem ér semmit, ha elrontod a választottad nevét, vagy rosszul emlékszel erre vagy arra az adatra. Ne légy figyelmetlen!

Share Your Thoughts!

0 commenti:

Posta un commento

Floating Ad

Copyright © 2013 GagBox™ is a registered trademark.

Designed by GagBox Inc. Share on Blogger Template Free Download.