AD (728x60)

martedì 4 agosto 2015

Folyamatosan besárgul a körmöd? Íme 7 házi gyógymód!

A barátnőd megdicsérte a körömlakkod, pedig épp nem is volt kifestve a körmöd? Ha az illető nem hagyta otthon a szemüvegét, és nincs április 1-je sem, előfordulhat, hogy a körmöd teljesen besárgult az állandó lakkozástól, így az aktuális árnyalat a körmödön nem a „Yellow Sunshine” az egyik menő márkától és nem is túl szép.


Ha állandóan lakkozod a körmöd, két műalkotás között, a lakkot lemosva könnyen szembesülhetsz vele, hogy már ha akarnád, se hagyhatnád festetlenül, mivel csúnya sárga. Ha úgy néz ki a körmöd, mintha egész nap sárgarépát reszeltél volna, ne csüggedj, hiszen számtalan praktika és a háztartásban megtalálható szer áll a rendelkezésedre, amely megszabadít a sárgaságtól.
Kivételesen nem kipróbált mókustippeket hoztunk, mert épp nem sárga a körmöm (és Mókuspetié is egészen szép rendben van ;)). Így kérlek, minden mókus nevében, teszteld bármelyiket, ha Neked épp sárga a körmöd és mindenképp írd meg, hogy melyik vált be! Köszi!

Citromlé

Facsard egy fél citrom levét egy kis tálba, és áztasd benne a körmöd néhány percig, majd dörzsöld át alaposan egy körömkefével. Citrom helyett használhatsz levendula olajat is.

Fehérítő fogkrém

Egy használaton kívüli fogkefére tegyél egy kis fogkrémet, és dörzsöld át vele alaposan a körmödet. Erre a célra a műfogsortisztító tabletta is megfelel. 

Szódabikarbóna



Meg sem lepődünk, ugye? 
Szódabikarbónából vagy sütőporból készíts híg masszát víz hozzáadásával, majd márts bele egy kis darab vattát, és tedd a körmödre. Hagyd rajta három percig, majd mosd le. A műveletet 6-8 hetente megismételheted.

Hidrogén-peroxid

Egy rész hidrogén-peroxidot oldj fel négy rész vízben, és áztasd benne a körmöd tíz percig. Egy régi fogkefét is márthatsz a keverékbe, és alaposan átdörzsölheted vele a körmöd.
Fontos! Utána alaposan mosd meg a kezed, nehogy a ruhádra cseppenjen a hidrogén-peroxid – ugyanis ez nemcsak a körmöket fehéríti, hanem a kedvenc felsődre is előszeretettel gyárt egyedi mintákat.

Reszelő

Dörzsöld le a körmöd legfelső, sárga rétegét egy nagyon finom szemcséjű körömreszelővel. Mivel ez gyengítheti a körmöket, nem ajánlott gyakran csinálni, illetve utána érdemes felvinned egy réteg körömerősítő lakkot. És persze előtte kérdezd meg manikűrösödet-pedikűrösödet.

Megelőzés

Megelőzésképp ajánlott színtelen alaplakkot használnod a színes alá, illetve néha pihentetned a körmödet.

Ecet

Az ecetet is bevetheted a gombával fertőzött körmökön. Csepegtess egy keveset belőle vattapamacsra, törölgesd át a körmeidet, és hagyd, hogy megszáradjon. Ha zavar a szag, akkor mosd le nyugodtan, de ha nem, akkor rajta is hagyhatod fürdésig.

Share Your Thoughts!

0 commenti:

Posta un commento

Floating Ad

Copyright © 2013 GagBox™ is a registered trademark.

Designed by GagBox Inc. Share on Blogger Template Free Download.